Archief ‘Speelgoed uit de Polder’

Op zaterdag 18 mei hebben we ons archief van het boek ‘Speelgoed uit de Polder’ overgedragen aan het Historisch Genootschap Waddinxveen  (HGW) in de persoon van Bart Wiekart.
Lourens is op 2 april jl. overleden en het was zijn wens om alle informatie die hij had verzameld over de historie van de fabricage van houten speelgoed in Waddinxveen een plek te geven in de plaats van oorsprong. Aan de publicatie van dit boek zijn enige jaren van hard werken en uitgebreid onderzoek voorafgegaan. De inzet van Arthur Verdoorn en Karin Wester was hierbij onontbeerlijk.

We hebben van Bart Wiekart gehoord dat het HGW bezig is met het opbouwen van een collectie van speelgoed uit Waddinxveen en dat het de bedoeling is dat dit op enig moment toegankelijk wordt voor het publiek.
Zodra hierover meer bekend is, laten wij het u zeker weten.

Onderstaand persbericht is door het HGW opgesteld vanwege een pop-up store in Waddinxveen.

Ria en Laura Bas.

Persbericht:
Tentoonstelling OUD EN NIEUW
Twee vrijwilligers van het Historisch Genootschap Waddinxveen (HGW), Elise de Kock en Kirsten Suijkerbuijk, hebben oude en nieuwe voorwerpen en kunst met elkaar gecombineerd. Vanaf 11 mei is een tentoonstelling ingericht op de Promenade 79 in Waddinxveen met als thema “oud en nieuw”. De oude namen van de Waddinxveense industrie zoals Boonstoppel, Kempkes, Kibofa en Okkerse staan naast moderne kunstenaars Kooger, Van den Dool, Van der Lee en Verkade.
Het HGW heeft 25 jaar lang de geschiedenis van Waddinxveen verzameld en getoond. Nu is er verzameling samengesteld met de oude industriële geschiedenis en de hedendaagse kunstenaars. Want geschiedenis ontstaat iedere dag en dat willen deze twee dames ons vertellen en laten zien.
De Promenade 79 is iedere donderdag en vrijdag geopend van 14.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s